Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Framtidsdagen 2024

31 januari @ 08:30 - 15:00

Framtidsdagen 2024

Välkommen till Framtidsdagen! En dag på Lilla Böslid fylld av nya intryck och ny kunskap. Avsätt dagen om du vill få inspiration till att utveckla ditt lantbruksföretag. Programmet är brett och handlar om olika delar inom framtidens jordbruk.

Lunch och fika

När det vankas konferens är det såklart viktigt med mat! I år kommer för- och eftermiddagsfika från Inez & Greta – Café och bageri och lunchen levereras från Gastroprenören i Långås.

Hållbarhet från ett bankperspektiv

Rolf Åttingsberg, chef produkt och erbjudande skog och lantbruk Handelsbanken

Samhället behöver göra en förflyttning mot ökad hållbarhet – hur kan banken påverka och stötta? Det finns ett stort intresse för gröna obligationer med vad menas med grönt idag? Framtidsspaning – vad pratas det mest om kopplat till gröna näringen?

Rolf Åttingsberg är också dagens moderator. 

Treorna på Lantbruk, Munkagårdsgymnasiet

Vad tror unga om framtidens jordbruk?

Lantbrukstreorna från Munkagårdsgymnasiet berättar.

Skillnader mellan svenskt och danskt lantbruk

Jørgen Korning, enhetschef Rise

Jørgen Korning är enhetschef för Kunskapsnavet för animalieproduktion och har lång erfarenhet av att samarbeta med olika länder. Under sitt föredrag kommer han berätta om vilka skillnader det finns mellan svenskt och danskt lantbruk. Han kommer även beskriva värdet av ett gränsöverskridande samarbete. 

Vad krävs av lantbrukaren som företagare?

Jozefine Nybom, forskare SLU

Förändrade och ökade krav inom livsmedelsproduktion ställer nya krav på lantbrukaren som företagare. Jozefine bedriver forskarstudier som tittar närmre på strategier, värderingar, hållbarhet och familjens inverkan för att utveckla svenskt lantbruks företagsledning. 

Väderstads utvecklingsavdelning

Nina Pettersson, chefsagronom och Lars Thylén, produktspecialist Väderstad AB

Nina Pettersson och Lars Thylén ger oss en inblick i vad arbetar man med på Väderstads utvecklingsavdelning just nu. Programpunkten innehåller även en framtidsspaning – Vilka maskiner och tekniker ser Väderstad kommer komma i framtiden. Hur kommer klimatförändringarna påverka lantbrukets framtida maskinbehov?  

Ekonomisk företagsledning i praktiken

Cissi Klasson, Annelövsgrisen

Cissi är en driven företagsledare som kommer berätta om hur de ser på företagsledning som ett verktyg för att påverka lönsamheten. Hur kan man minimera riskerna för att framtidssäkra sitt företag och hur hanterar man kostnadssidan när man är helt beroende av inköp av foder, el och övriga insatsvaror? 

Odling och Mångfald – En omöjlig synergi eller? 

Sofie Pålsson och John Strand, Hushållningssällskapet

Sofie och John lyfter fram intressekonflikter som kan uppstå när biologisk mångfald och effektiv odling ska samsas. De kommer även berätta om projektet ”Odling och mångfald” som pågår på Lilla Böslid med syftet att hitta effektiva åtgärdsförslag för hur man lyckas. Projektet finansieras via Bertebos stiftelse.

Praktiskt om Framtidsdagen

Framtidsdagen arrangeras den 31 januari på Lilla Böslid i Eldsberga söder om Halmstad. Anmäl dig till Framtidsdagen via formuläret nedan. När du anmält dig kommer du få en faktura skickad till dig. I konferensavgiften ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Anmäl dig senast den 24 januari 2024.

Datum: 31 januari
Tid: Registrering från kl. 8.30. Programmet startar kl. 9 och vi räknar med att avrunda dagen kl. 15.
Plats: Lilla Böslid 146, Eldsberga
Kostnad: 795 kr och 695 kr om du är medlem i Hushållningssällskapet Halland. Är du inte medlem men vill bli? Läs mer om medlemskapen och bli medlem idag.

Anmälan till Framtidsdagen är stängd.

Globala målen

Om globala målen

   

 

Detaljer

Datum:
31 januari
Tid:
08:30 - 15:00

Arrangör

Hushållningssällskapet Halland
Phone
03546500
E-post
infohalland@hushallningssallskapet.se

Plats

Lilla Böslid
Lilla Böslid 146
Eldsberga, 30596 Sverige
+ Google Map
Phone
03546500