Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Agrofrukost – Tema ekologi och ekologisk hållbarhet

2023-04-20 @ 08:30 - 10:00

Gratis

Välkommen till Agrofrukost! Näringslivsfrukost för verksamma inom den gröna näringen. Agrofrukost är en mötesplats för kunskapsspridning och diskussion kring aktuella ämnen. Du får möjlighet att lyssna på intressanta föredrag, träffa kollegor och diskutera aktuella ämnen tillsammans med likasinnade och andra inom branschen. Vid varje träff bjuds det på på lättare frukost.

20 april – Tema ekologi och ekologisk hållbarhet

Hela Halland Blommar – Växtodlingsrådgivare Sofie Pålsson berättar mer om bakgrunden till projektet och vad det innebär för dig som deltar.

Tångagård – KRAV-godkänd ekologisk odling av grönsaker. Ivar Nilsson berättar om gårdens odling av ekologiska rotfrukter, lök, potatis och kål m.m. Hur tänker företaget kring ekologisk hållbarhet och de motsättningar som finns med att bedriva en rationell grönsaksodling och samtidigt värna biologisk mångfald.

Pollinatörer i odlingslandskapet – Vilken betydelse har de egentligen? Björn Klatt, Projektledare på Hushållningssällskapet Halland och forskare inom Agroekologi på Lunds universitet. Expert på bipollineringstjänster för jordbruksproduktion i ljuset av klimatförändringar, bekämpningsmedel och markanvändning.

Detaljer

Datum:
2023-04-20
Tid:
08:30 - 10:00
Kostnad:
Gratis

Arrangör

Hushållningssällskapet Halland
Phone
03546500
E-post
infohalland@hushallningssallskapet.se

Plats

Agrocenter
Torsholmsvägen 3
Falkenberg, 31150 Sverige
+ Google Map
Phone
03546500
Visa Plats-webbplats